9/17/2024

Tenebrarium - Of or pertaining to darkness

Nuoret tekee tyhmiä asioita porukoissa. Ne sotkee paikkoja, rikkoo julkista omaisuutta tai jotain vielä pahempaa vaan, jotta ne sais kuulua porukkaan. Sellasta se on kun koittaa kasvaa aikuiseksi, totuttelemista ryhmäpaineeseen. Ja ehkä tollaset kolttoset on hyviä harjoituksia aikuisuuteen muutenkin. On hyvä oppia venyttämään omia moraalin rajoja, jotta ei menettäisi kasvoja muiden edessä. Koska sitä on aikuisuus. Sitten kun on täysi-ikäinen reilusti ja on jossakin asemassa jossakin viiteryhmässä niin sitten niitä ryhmäpaineita vasta onkin. Sitten sitä tehdäänkin vasta kaikkea tyhmää. Koska me janotaan hyväksyntää. Koska me halutaan edetä hierarkioissa. Ja koska kaikki tää tarkoittaa sitä, että jotain pitää matkan varrella rikkoa tai satuttaa ja me ollaan siihen valmiita, että me ei itse olla niitä joita sattuu ja tai niitä joiden minäkuva rikotaan.

Nuoruus on aikuisuutta, mutta vaan pienemmässä mittakaavassa. 

Jos otetaan kaikki roskat yhteen kasaan mitä kaikki nuoret on heitelly maahan niin se tuho luonnolle on silti pienempi kuin mitä yksi aikuinen on pahimmalla ympäristörikoksella saanut aikaan. 

Kyse on vaan pienemmästä mittakaavasta nuorten kohdalla.

Silti aikuiset on huolissaan nuorista. Ne kuuntelee väärää musiikkia eikä kunnioita vanhempiaan. 

Mutta nuoret onkin fiksuja eikä aikuisuus ole pilannut heitä vielä. En mäkään kunnioita aikuisia. En, koska mä olen nähnyt mitä he tekee toisilleen ja maailmalle. Ja sitten sanotaan, että nuorissa on toivo, että heissä on tulevaisuus. Puoliksi totta. Heissä on tulevaisuus, heistä kasvaa aikuisia ja ehkä he onnistuvat tuhoamaan loput siitä mitä nykyinen vallassa oleva sukupolvi ei saa tuhottua. Ehkä. Mutta ei nuorissa ole toivoa. Ei, koska heidät kasvattaa nykyiset aikuiset ja kukaan ei sano nykyisistä aikuisista, että heissä on toivo. Ei, koska kukaan ei uskoisi sellaista.

Kuka pelastaisi nuoret aikuisilta? Kuka pelastaisi nuoret kaikelta siltä millaiseksi aikuiset ovat tän maailman rakentaneet?

Monivalinta:

Nuoret pelastaa maailmalta?

A/Uskonto B/Huumeet C/Ura D/Aikuisuus

En lukitse mitään vaihtoehtoa, eihän noissa ole missään järkeä. 

Sinänsä kamalaa, että me tiedetään mitä käsite 'järki' tarkoittaa, mutta me ei tiedetä mistä sen löytäisi.

Toisaalta me aikuiset saadaan pilata nuoriso, koska me ollaan ne tähän maailmaan itse tuotu ja niillä paskiaisilla on jotain mitä meillä ei ja mitä me ei voida rahalla saada ja se on aika, joka heillä on vielä käytettävissä. Eikä ne saatanan paskiaiset osaa käyttää sitä oikein. 

Where is our social equality?

Helppoa on konvertoida koneella kirjoitettu dokumentti PDF-muotoon. Helpompaa on konvertoida mielenterveysongelmat taiteeksi. Helpointa on k...