6/01/2008

Kolikon toinen puoli

Ei heilaa helluntaina ja niin edelleen... Kevät saa hormonit kierroksille ja mieli tekee pariutua. Ja niinhän meistä moni tekeekin, lyö hynttyyt yhteen jonkun kivan ja sympaattisen tyypin kanssa. Siis ellei ole jo pidemmän aikaa ehtinyt seurustelemaan, kuka ties saattaahan sitä huomata vaikka olevansa rengastettukin. Yhtä kaikki, vakavaa ihmissuhdetta pidetään yllä ja siihen ladataan kaikki toivo ja usko paremmasta.

Harmillista itsepetosta kuitenkin kaikki tämä.

Kuten arvata saattaa, on parisuhteessa, oli sitten kyse virallisesta tai epävirallisesta niin aina kyse jonkin asteisesta heikkoudesta. Pitää löytää joku johon ripustautua, joko tiedostaen tämän kaiken tai sitten entistä suuremmalla itsensä harhaan johtamisella puhuen jostakin suuresta ja ainutlaatuisesta rakkaudesta.

Rakkaus on neurokemiallinen reaktio.

Jos parisuhde on niin pyhä ja haluttu asia niin mistä johtuu kaikki kimppakivat, pettämiset, syrjähypyt, eläimiin sekaantumiset, samaan sukupuoleen suuntautuvat fantasiat, väkisinmakaamiset ja ylipäätään sukupuolitautien leviäminen..?

Parisuhde on pahinta petosta maan päällä.

Ja niin kuin Jeesus sanoi: Parisuhde on huono, pari suhdetta ei.

3 kommenttia:

neiti minkkinen kirjoitti...

Voihan vitsi! Onneksi sitä ei mitata kolikoilla, rakkautta siis. Tai ehkä jotkut mittaavatkin, ja toiset seteleillä, ja kolmannet.. no, enpäs kerrokaan.

Mutta kun ei se ole mitattavissa. Eikä säännösteltävissä. Ei se ole palkinto eikä se ole rangaistus.

Himo on neurokemiallinen reaktio.

Rakkaus on vähän muutakin.

Ash kirjoitti...

Oot oikeessa... osittain.

Viime kädessä kaikki kokemamme on yhtä sähköimpulssia neuroneista toiseen (siinä välissä se sähköimpulssi muuttuu kemialliseksi reaktioksi).

Anyway... Aivot on niin ihme juttu, että niitä ei voi käsittää aivoilla.

Melkein vois sanoa, että aivot on ihan mielettömät, mutta saivarrellen todeta, että aivoissa just on se mieli.

Mutta mitä se rakkaus on sitten? Paholaisen toiseksi paras keksintökö?

neiti minkkinen kirjoitti...

Kerron siitä myöhemmin. Ehkä.

Where is our social equality?

Helppoa on konvertoida koneella kirjoitettu dokumentti PDF-muotoon. Helpompaa on konvertoida mielenterveysongelmat taiteeksi. Helpointa on k...